Büyükşehir’de ‘Yeşilhisar’ Toplantısı

Büyükşehir’de ‘Yeşilhisar’ Toplantısı
Büyükşehir’de ‘Yeşilhisar’ Toplantısı
Büyükşehir’de ‘Yeşilhisar’ Toplantısı
Büyükşehir’de ‘Yeşilhisar’ Toplantısı
Büyükşehir’de ‘Yeşilhisar’ Toplantısı
Başkan Büyükkılıç, Yeşilhisar’ın turizm açısından önemine işaret ederek, bu alana yoğunlaşacaklarını söyledi.


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ve muhtarlarla bir araya gelerek, muhtarların taleplerini dinleyip, ilçede 2021 yılında yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili toplantı yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  AK Parti Milletvekili Hülya Nergis ile birlikte Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ve muhtarlar ile Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Başkan Büyükkılıç, uyum kültürü içinde Yeşilhisar İlçesi’nde yapılan ya da yapılacak olan projelere destek vermeye devam edeceklerini ifade ederek, Kayseri’nin bütün ilçeleriyle birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını kaydetti.

“BÜTÜN İLÇELERİMİZİN DOĞAL GÜZELLİKLERİ ÖNEMLİ”

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin birbirinden değerli zenginlikleri olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: “2020 yılını acısıyla, tatlısıyla geri de bıraktık. 2021’e şükürler olsun kavuştuk. Kar yağdı. Berekette geldi. Bu hafta sonu kayak merkezimizin gerek, yurt dışından gelecek turistlerin, gerekse kayak amaçlı gelen sokağa çıkma kısıtlamasında izin alınmış kesimlere de hitap edecek şekilde kayaktan da istifade edecekler. Hafta içi zaten ediyorlar. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız bu imkânı sağladı. Karda yağdı kayak merkezleri de elhamdülillah rahatladı. Biz kendi adımıza 2021 yılını Turizm Yılı olarak ilan edelim diyoruz. Bunun içinde Kapuzbaşı da, Soğanlı da, Sultan Sazlığı da, Koramaz Vadisi de var. O kadar zenginliğimiz var ki, konuşmakla bitmiyor. Bütün ilçelerimizin doğal güzellikleri bizim için çok önemli bir değerdir. İyi noktalara da geldik. Amacımız nimetlerin hepsinden insanlarımızın istifade etmesidir. Bizi seviyorlar, istiyorlar. Biz de onlara hizmet etmekten keyif alıyoruz. Şimdi Yeşilhisar bir geçiş bölgesinde olduğu için bizim açımızdan çok daha önem arz ediyor. Yeşilhisar’ımızın geçişten öte, uğrak yeri olmasını sağlamayı temin etmemiz lazım. Bu da turizm ile olur. Bu Pandemi sürecinde de gördük ki tarıma, hayvancılığa fevkalade destek vermemiz lazım. Hem çeşitlendirmemiz hem de mevcut üretimleri daha katma değer sağlayacak şekilde pazarlamamız lazım.”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi nezdinde ilçelerin hepsinin tek vücut olduğunu düşündüğünü ifade eden Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ise, “Çok şükür Kayseri’mizde, Yeşilhisar’ımız da bir cennetin içerisindeyiz. Belki farkına varmadığımız güzelliklerle, tarımsal çeşitliliğin güzelliğinden tutun ticaretin, insanlığın güzelliği bile ayrı bir bölgedir. İlçelerimizin hepsini ben birbirinden ayırmıyorum çünkü hepsi Kayseri Büyükşehir Belediyesi şemsiyesinde tek vücuduz diye düşüyorum. Bunun içerisinde her ilçemizin kendi içerisinde nüans farklılıkları olacaktır. Bu nüanslara da ayrı ayrı inşallah sizlerin desteğiniz olacaktır” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan,  Başkan Büyükkılıç’a Yeşilhisar’ın meşhur Soğanlı bebeğini hediye etti.