KASKİ, İnliören’in Su Sıkıntısını Çözdü

KASKİ, İnliören’in Su Sıkıntısını Çözdü
KASKİ, İnliören’in Su Sıkıntısını Çözdü
KASKİ, İnliören’in Su Sıkıntısını Çözdü
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Pınarbaşı İlçesi’ne bağlı İnliören Mahallesi’nde yeni sondaj kuyusu açtı. Önemli proje sayesinde mahalleye yeterli miktarda içme suyu temini sağlanacak.


KASKİ Genel Müdürlüğü, merkez ve ilçelerde yeterli miktarda sağlıklı ve kaliteli içme suyuna erişim için yeni kaynak arayışlarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda Pınarbaşı İlçesi’ne bağlı İnliören Mahallesi’nde önemli bir proje hayata geçirildi.

SONDAJ KUYUSU AÇILDI

Özellikle yaz aylarında mahallenin yeterli miktarda içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere yapılan jeofizik çalışmalarla birlikte belirlenen noktada sondaj kuyusu açılmasına karar verildi. Proje kapsamında açılan sondaj kuyusundan çıkarılan suyun depolara ulaştırılması için de 1000 metre terfi hattı imalatı gerçekleştirildi. Kısa sürede tamamlanan proje sayesinde İnliören Mahallesi, yeterli miktarda kaliteli ve sağlıklı içme suyuna kavuşmuş oldu.

“VATANDAŞIMIZIN İSTEĞİ BAŞIMIZIN TACI”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçelerin sorunlarına neşter vurmaya devam ettiklerini belirterek, “Vatandaşımızın isteği, başımızın tacıdır. Kusursuz hizmet için buradayız” dedi. Gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmada güçlü alt yapıların önemine vurgu yapan Başkan Büyükkılıç şunları kaydetti:

“Nüfusun sürekli artışına bağlı olarak mevcut su kaynakları ihtiyacı karşılayamaz hale geldi. Bununla birlikte suya erişim dünyanın ortak sorunu haline gelmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi kentimizde de, suyun adil ve verimli kullanımı büyük önem arz etmektedir. KASKİ’miz özellikle içme suyu, atık su ve yağmur suyu yatırımlarına büyük önem vermektedir. Pınarbaşı ilçemizde bazı mahallelerimizde yaşanan su sıkıntısını çözüme kavuşturmak için hemen harekete geçildi. Çok şükür bölgede açılan sondaj kuyusu ile orada yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntısını çözüme kavuşturduk. Hayırlı olsun. Yatırım ve hizmetlerimizi sürdürülebilir bir başarı ile yerine getireceğimize olan inancımız ile yatırımlarımız bundan sonra da aynı hassasiyet ile sürecek.”

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A TEŞEKKÜR

İnliören Mahallesi Muhtarı Ümit Yılmaz ise yaz aylarında nüfus artışından ve aşırı sarfiyattan kaynaklı sıkıntının ortadan kaldırılmasından duydukları memnuniyetini dile getirdi. Mahallelerinde yaşanan problemlerin çözüme kavuşturulması noktasında KASKİ ekiplerinin her zaman yanlarında olduklarını belirten Muhtar Ümit Yılmaz, “Ne zaman bir isteğimiz olsa geri çevirmediler. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç olmak üzere emeği geçen herkese mahalle halkımız adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.